Kategorijos archyvas: Virtuvė

Pjaustymo lentelė su svarstyklėmis

Virtuvinė pjaustymo lentelė su svarstyklėmis

Jei viskas, ką pjaustote yra bulvės, morkos ir mėsa – viskas gerai, pagal receptą įdėję 3 morkas, 4 bulves ir iš parduotuvės nupirktos mėsos kilogramą, kurį ten pat ir pasvėrė profesionalas greičiausiai nesuklysite ir nepridarysite žalos nei sau nei kitiems, nors patiekalo gamyboje naudotos daržovės savo dydžiu ryškiai skirsis nuo normos.
Visai kita situacija, kai tenka smulkinti prieskonius. Ypač aštrius, pavyzdžiui aitriąsias paprikas, pipirus. Tada pasakymas „iš akies“ gali būti pavojingas jūsų ir svečių sveikatai, arba bent jau gali sugadinti nuotaiką visam vakarui.

Tokiam atvejui, kai tenka susmulkinti tiksliai žinomą kiekį produkto pravartu naudoti virtuvines svarstykles. Dar geriau – kai tos svarstyklės yra integruotos tiesiai pjaustymo lentelėje – tokiu atveju net nereikia vargti perkeliant susmulkinto maisto į svėrimo indą – pakanka nuo lentelės pjaustymo paviršiaus peiliu braukiant perkelti maistą ant svėrimo paviršiaus ir lentelėje įmontuotas indikatorius parodys tikslią masę. Viskas, akivaizdžiai aišku, kiek dar trūksta, ar yra per daug prismulkinta maisto.
Dornob.com

Patobulinta pjaustymo lentelė

Patobulinta pjaustymo lentelė

Dar viena virtuvinė lentelė maisto pjaustymui, kuri palengvina tą varginančią ir tiek netvarkos ant stalo pridarančią maisto kelionę nuo lentelės iki lėkštės, į kurią reikia perkelti supjaustytą maistą.
Su tokia lentele viskas žymiai paprasčiau – dėkite pjaustymo lentelę ant virtuvinio stalo, į specialiai padarytą ovalo formos įpjovą įstatykite lėkštę, kur reiks perkelti supjaustytą maistą, susmulkinkite ir peiliu perkelkite lentelės turinį į lėkštelę. Viskas.
Jokio kilnojimo, jokių maisto trupinių ar gabalėlių ant stalo, nereikia valyti stalo po pjaustymo.
Maisto pjaustymas su tokia lentele greitesnis, švaresnis ir paprastesnis. Tegyvuoja naujų virtuvės įrankių kūrėjai ir tobulintojai.

Dornob.com

Vaisių sulčių spaustuvas

Vaisių sulčių spaustuvas

Gaminant įvairius patiekalus, pavyzdžiui salotas, prireikia užspausti citrusinių vaisių sulčių. Dažnai tai daroma tiesiog ranka išspaudžiant per pusę perpjauto vaisiaus sultis, arba užpilant išspaustų sulčių iš citrusinių vaisių sulčiaspaudės. Abiem atvejais sunku tolygiai paskirstyti sultis, be to galima lengvai „šliūkštelti“ per daug. Į pagalbą ateina vaisių spaustuvas, montuojamas tiesiai į vaisių, kuris yra su purkštuku – dozatoriumi leidžiančiu tolygiai paskirstyti spaudžiamas sultis.

9gag